Sales Kit Order Ikon Link.png

7 CARA MUDAH KEKALKAN SEMANGAT YANG HILANG

As salam dan salam sejahtera kepada semua pembaca sekalian. Semoga sentiasa berada dalam rahmat Allah. Beberapa hari dalam bulan July 2015 yang lepas, saya ada membuat routine coaching dan monitoring agent-agent saya. Ada beberapa perkara menarik yang saya jumpa dan saya suka untuk kongsikan kepada kengkawan pada pembaca sekalian. Dalam pelbaga factor yang biasa saya check satu persatu melalui recording yang saya buat iaitu dari segi MIND SET, SKILL SET, TOOLS SET dan PLATFORM.....terdapat satu factor penting lain yang kurang dalam ramuan tersebut, iaitu SPIRIT (semangat seseorang).... Jadi saya pun mula semak semua record yang saya ada, dan saya diagnose sekumpulan besar daripada mereka mem

DILEMA GRADUAN MENCARI KERJA

Assalamualaikum dan salam sejahtera, Saya ada banyak jumpa young graduate, tak kisah bidang apa sekali pun, bila saya tanya soalan... "Dah habis belajar nanti nak cari kerja yang sesuai atau income yang sesuai?"....dari 10 saya tanya, 9 akan jawab "Kerja yang sesuai", bila saya tanya kali kedua, ada yang berubah jawapan, terutamanya bila saya bagitau "OK, kalau saya ada kerja yang sesuai dengan you, tapi gaji RM 300 sebulan ok tak?", yang saya tanya ni student degree ekonomi. Then, beliau jawab, "Ishh tak nak laa"...."Laaaa, tak nak pulak?..." jawab saya. Kata tadi memula nak kerja yang sesuai. So, sekarang nie sebenarnya kita cari kerja yang sesuai dengan kita atau kerja yang INCOME s

Apa ada pada REKOD?

Saya ada menonton satu video conference untuk Kejohanan Olahraga Dunia 2017, London di youtube. Then ada beberapa point yang saya dapat dan rasanya bagus untuk saya kongsikan. Dalam pertandingan akhir 100 meter menyaksikan Jastin Gutlin menewaskan jaguh pecut dunit Usain Bolt, yang mendapat tempat ke-3. Christian Coleman tempat ke-2. Apa yang menarik perhatian saya adalah, apabila Bolt ditanya mengenai kekalahan beliau dalam kejohanan ini pada Gatlin dan Coleman, antara point yang dia cakap adalah dia start lambat. Berapa lambat... “perpuluhan saat” lambat .sec sahaja....tapi ia memberi kesan kepada 50 meter kedua dan 10 meter terakhir.... Macam mana dia tahu dia lambat?...maybe dari segi re

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Instagram Social Icon
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© AAR Creative Media 2015.

  • Facebook Basic Black
  • LinkedIn Basic Black
  • Twitter Basic Black