© AAR Creative Media 2015.

  • Facebook Basic Black
  • LinkedIn Basic Black
  • Twitter Basic Black
EDP Banner - AAR  2017 small.jpg
Sales Kit Order Ikon Link.png

December 27, 2018

Ramai yang tanya semalam, ok ke 7%?...bagus ke 7%?....boleh untung ke 7%.

Macam2 soalan, saya terima. Tak sempat nak reply semalam. Busy sikit uruskan business dan ada 2 unit vacant property saya tenant nak masuk....😀.

1. Kalau tanya saya dividen dan bonus 7% ASB, p...

December 20, 2018

DISRIBUTION CHANNEL - atau pun rangkaian pengedaran untuk product atau perkhidmatan kita antara kunci utama business kita terus berkembang.

Beberapa bulan lalu saya ada pergi trip percuma yang ditaja oleh company saya sebab achieved target jualan...Jadi, kami pergi bera...

December 2, 2018

Saya ingin kongsikan kepada anda semua, berkenaan dengan jumlah claim penyakit kritikal...oleh client2 Prudential sepanjang tahu 2017.

Terdapat pelbagai jenis penyakit kritikal...pelbagai jenis latar belakang dan peringkat umur. Apa yang pasti adalah...penyakit kritik...

December 2, 2018

Ramai orang nak belajar mengenai perancangan kewangan. Tapi, kekadang confuse sebab banyak version dan cara.

Betul...memang ada banyak cara dan kaedah...semuanya betul. Tapi, bagaimana anda faham mengenai kaedah tu pun sangat penting.

Jadi, saya kongsikan video menge...

December 2, 2018

Cash Flow....apa itu cash flow? atau aliran tunai?..bahasa simple yang nak bagi anda senang faham "duit keluar dan masuk"....

Tak kisah sama ada anda kerja makan gaji, kerja sendiri atau buat business....basic cash flow kena jaga.

Jangan banyak complaint...belajar..d...

July 10, 2018

Gambar : Sessi 1 on 1 Coaching on Financial Potential 

Potensi kewangan dalam diri ni macam harta karun yang ada dalam peti besi berkunci yang tersorok dalam satu tempat rahsia. Dan sesiapa yang mampu untuk menjumpai peti besi tu, dan boleh bukak, maka dapat lah harta y...

July 10, 2018

Tak kira apa pun jenis bisnes yang kita buat, akan ada kitaran dan peringkat yang tersendiri.

Di setiap peringkat, ada sejumlah modal yang kita kena guna supaya ia dapat berkembang dan survive di dunia ini.

Kita bertuah sebab kerajaan masih menghulurkan bantuan kewangan,...

August 22, 2017

As salam dan salam sejahtera kepada semua pembaca sekalian. Semoga sentiasa berada dalam rahmat Allah.

Beberapa hari dalam bulan July 2015 yang lepas, saya ada membuat routine coaching dan monitoring agent-agent saya. Ada beberapa perkara menarik yang saya jumpa dan say...

August 22, 2017

Assalamualaikum dan salam sejahtera,

Saya ada banyak jumpa young graduate, tak kisah bidang apa sekali pun, bila saya tanya soalan...

"Dah habis belajar nanti nak cari kerja yang sesuai atau income yang sesuai?"....dari 10 saya tanya, 9 akan jawab "Kerja yang sesuai"...

August 22, 2017

Saya ada menonton satu video conference untuk Kejohanan Olahraga Dunia 2017, London di youtube. Then ada beberapa point yang saya dapat dan rasanya bagus untuk saya kongsikan.

Dalam pertandingan akhir 100 meter menyaksikan Jastin Gutlin menewaskan jaguh pecut dunit Usai...

Please reload

Featured Posts

7 CARA MUDAH KEKALKAN SEMANGAT YANG HILANG

August 22, 2017

1/2
Please reload

Recent Posts

August 22, 2017

Please reload

Archive
Please reload

Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Instagram Social Icon
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square