Sales Kit Order Ikon Link.png

STRATEGI PELABURAN AMANAH SAHAM BUMIPUTERA

Ramai yang tanya semalam, ok ke 7%?...bagus ke 7%?....boleh untung ke 7%. Macam2 soalan, saya terima. Tak sempat nak reply semalam. Busy sikit uruskan business dan ada 2 unit vacant property saya tenant nak masuk....😀. 1. Kalau tanya saya dividen dan bonus 7% ASB, pada saya ok je. Sebab bergantung kepada matlamat kewangan dan strategy pelaburan masing2. Strategy saya - i. ASB ni adalah tempat untuk saya simpan cash untuk jangka masa panjang kalau tak guna. So, pokok (unit) dijamin oleh kerajaan, 1 on 1...so, tak pening kepala dah kat situ. Habih tu, kalau nak pakai untuk peluang pelaburan macam mana?...Ohh...yang tu saya dah ada Account Overdraft yang saya pledge dengan sijil ASB

KEDAI KEK BIASA JADI LUAR BIASA...MACAM MANA TU?

DISRIBUTION CHANNEL - atau pun rangkaian pengedaran untuk product atau perkhidmatan kita antara kunci utama business kita terus berkembang. Beberapa bulan lalu saya ada pergi trip percuma yang ditaja oleh company saya sebab achieved target jualan...Jadi, kami pergi beramai2 sebab ramai yang capai target jualan tersebut. Memang seronok dapat bercuti dan tengok negara orang. Tapi, kalau saya berjalan ke luar negara ni mmg tak sah kalau saya tak lihat dan belajar apa2 yang saya boleh saya dapat untuk ilmu business dan kewangan saya. Apa yang saya nak kongsikan adalah berkenaan dengan bagaimana sesebuah perniagaan tu boleh berkembang maju, sampai ada pelanggan tetap sama ada pelanggan yang sama

REVIEW STATISTIK PENYAKIT KRITIKAL PRUDENTIAL 2017

Saya ingin kongsikan kepada anda semua, berkenaan dengan jumlah claim penyakit kritikal...oleh client2 Prudential sepanjang tahu 2017. Terdapat pelbagai jenis penyakit kritikal...pelbagai jenis latar belakang dan peringkat umur. Apa yang pasti adalah...penyakit kritikal boleh menyerang tak kira sama ada sesorang itu kaya atau miskin, tua atau muda, kerja pejabat atau kerja yang melibatkan kerja-kerja manual....risiko tetap ada... Jadi, tonton video ni dan kongsikan kepada sahabat2 anda agar ia dapat memberi sedikit kesedaran mengenai kepentingan menjaga kesihatan dan juga perlunya back up kewangan untuk penyakit2 yang merbahaya ini.. Sekiranya anda ingin mempunyai pertanyaan berkenaan pl

CARA MUDAH NAK FAHAM ASAS KEWANGAN...TENGOK VIDEO NI...

Ramai orang nak belajar mengenai perancangan kewangan. Tapi, kekadang confuse sebab banyak version dan cara. Betul...memang ada banyak cara dan kaedah...semuanya betul. Tapi, bagaimana anda faham mengenai kaedah tu pun sangat penting. Jadi, saya kongsikan video mengenai asas pemahaman berkenaan kewangan.... Semoga bermanfaat. Anda boleh like page fb saya di http://www.fb.com/abdazizriadi untuk lebih banyak video.

EKONOMI SEMAKIN MENCABAR?...TINGKATKAN EKONOMI SENDIRI

Cash Flow....apa itu cash flow? atau aliran tunai?..bahasa simple yang nak bagi anda senang faham "duit keluar dan masuk".... Tak kisah sama ada anda kerja makan gaji, kerja sendiri atau buat business....basic cash flow kena jaga. Jangan banyak complaint...belajar..dam amal. Kalau nak tahu lebih lanjut. Tengok dua2 video nie. Nak belajar tingkatkan pendapatan dalam business atau property... klik http://financialcoach.wasap.my Thank you. AAR

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Instagram Social Icon
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© AAR Creative Media 2015.

  • Facebook Basic Black
  • LinkedIn Basic Black
  • Twitter Basic Black